powidla ze sliwek, ►PRZEPISY KULINARNE

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Obecnie jest sezon na �liwki, je�eli kto� mia�by ochot� na domowe rewelacyjne powid�a, to polecam sprawdzony spos�b! Bardzo wa�ne jest, by mie� siln� wol� i nie miesza� �liwek!!!5 kg �liwek1 kg cukru2-3 �y�ki octu�liwki w�o�y� do garnka, zasypa� cukrem, wla� ocet i odstawi� garnek na 12 godzin. NIE MIESZA� I NIE RUSZA�!!!Po 12 godzinach w��czy� na ma�y ogie�, NIE MIESZA�, pie� 8-12 godzin.Je�li tylko powstrzymiecie si� od mieszania i ruszania �liwek, powid�a b�d� rewelacyjne! Gor�co polecamPrzypali si�, je�li zacznie si� miesza�!!!! Trzeba si� powstrzyma� od mieszania i wszystko jest ok, trzeby tylko czuwac nad tym jak si� gotuj�, poniewa� w zale�no�ci od �liwek czasami mo�e by� kr�tszy czas pieczenia, np. 5 godzin...Jak ju� b�d� gotowe to w�o�y� do s�oik�w, s�oiki poobraca� do g�ry dnem i mo�na jeszcze przykry� je r�cznikiem, �eby d�u�ej by�y ciep�e NIe trzeba ich ju� potem gotowa� w s�oikach.�ycz� smacznego!!! [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • fotocafe.xlx.pl
  •